Kríziskommunikációs tagozat

Megalakult a Magyar Public Relations Szövetség Kríziskommunikációs Tagozata, melynek célja, hogy a hazai kríziskommunikációs szakemberek számára mértékadó szakmai fórumot teremtsen, ahol megvitathatják a terület legújabb fejleményeit, trendjeit és a legjobb gyakorlatokat.

Az elfogadott munkaprogram alapján az új tagozat felveszi és erősíti a kapcsolatot a nemzetközi társszervezetek hasonló tagozataival és munkacsoportjaival is, emellett célul tűzte ki a nemzetközi szakirodalom hazai megjelentetését, valamint a szakirányú oktatási, képzési tevékenység kiterjesztését. A további célok között szerepel rendezvények, workshopok megtartása, a témában szervezett hazai és nemzetközi rendezvényekhez való csatlakozás is.

A tagozat a tervek szerint iránymutató ajánlásokat és állásfoglalásokat készít a jelentősebb hazai és nemzetközi, a kríziskezelést, kríziskommunikációt érintő ügyekben a szakma és a téma iránt érdeklődő szélesebb közvélemény számára.

„A kiemelt jelentősége ellenére is csak egy kevéssé fókuszban lévő szakterületre szeretnénk ráirányítani a figyelmet az új tagozat alapításával. Kiváló szakemberek foglalkoznak kríziskommunikációval, jó lenne, ha olyan fórum valósulna meg a tagozat létrejöttével, ahol a legjobb gyakorlatokat, tapasztalatokat nyíltan megoszthatjuk egymással, és amely a kommunikációs szakma egészének segítséget adhat ezen a speciális területen” – hangsúlyozta az alakulás után Bőhm Kornél, a Kríziskommunikációs Tagozat elnöke.

A tagozat tagja lehet az, aki egyetért annak céljaival, törekvéseivel, emellett tagként regisztráltatja magát az MPRSZ-ben. Tagnak jelentkezni a titkarsag@mprsz.hu e-mail címen lehet.

Kövesse a Kríziskommunikációs tagozat eseményeit, híreit a Linkedinen

A tagozat tevékenységéhez kapcsolódó beszámolók, dokumentumok:

2016. november 22. – beszámoló a Kríziskommunikációs Tagozat második évének munkájáról

2015. november 25. – beszámoló a Kríziskommunikációs Tagozat első évének munkájáról

2015. január 7. – beszámoló a Hisztéria Krízis Klub első szakmai rendezvényéről

A Krízikommunikációs tagozat munkaprogramja:

2015-2016 – a Kríziskommunikációs tagozat 2016. évi munkaprogramja

2014-2015 – a Kríziskommunikációs tagozat 2015. évi munkaprogramja

A Krízikommunikációs tagozat üléseinek jegyzőkönyvei:

2015. január 7. – a Krízikommunikációs tagozat 2. ülése

2014. szeptember 5. – a Krízikommunikációs tagozat alakuló ülése

Tagozatunkról írták:

CCO Magazin 2015.05.29.

Média 2.0 2015.05.26.

Velvet 2015.04.17

Média 2.0 2015.01.09

BrandTrend 2014.09.16

PR Herald 2014.09.16

Médiapiac 2014.09.16.

A tagozat munkájához kapcsolódó híreink, cikkeink:

Elkészült Magyarország első krízistérképe

Mintegy 460 esetet gyűjtöttek össze és vizsgáltak meg a „Krízistérkép 2016” kiadvány szerkesztői. A külföldi minták alapján, Magyarországon első ízben végigvitt kutatás a Magyar...

KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ: A KERETEZÉS MŰVÉSZETE?

Füzesi Viktória összefoglaló írása a PR Herald oldaláról a Hisztéria Krízis Klub november 17-én tartott előadásai kapcsán: A cikket itt olvashatja.

2016-os kríziskörkép: hogyan mélyítik a válságot a konteóhívők?

A Média 2.0 blogbejegyzése az MPRSz évzáró Hisztéria Krízis Klubjában lezajlott beszélgetéseket foglalja össze. Mező Zsófia cikkét olvashatjátok. Idén Magyarországon és nemzetközi szinten is több...