Nemzetközi szövetséggé vált az Egyesült Királyság egyik legnagyobb PR szövetsége, a CIPR

557

Megváltozott néven folytatja tevékenységét a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) nemzetközi PR szervezet a social media felületeken. A szervezet bejelentette, hogy ezentúl a @CIPR_Global cím alatt lesz megtalálható a Twitteren és az Instagramon, hogy e módon is megfelelően tükrözze nemzetközi jelenlétét. Az elmúlt években egyre több nemzetközi szakember vesz részt a CIPR eseményein, képzésein, és szerez szakmai kvalifikációt.

A CIPR hangsúlyozta, hogy közel 500 tagja (a teljes tagság 6 százaléka) az Egyesült Királyságon kívül működik, összesen 78 országban, Azerbajzsántól és Ausztráliától kezdve egészen Zimbabwe-ig és Zambiáig. CIPR okleveles PR szakértő (Chartered Practitioner) diplomával 19 országban rendelkeznek, és több mint 50 országból szereztek szakmai minősítést a CIPR-en keresztül. 2020-ban is 18 ország képviselői vettek részt a CIPR által szervezett tréningeken.

„A CIPR mindig is egy nemzetközi szervezet volt, a járvány pedig ráébresztett minket arra, hogy a korábbinál szélesebb közönséget tudunk elérni, ezért éreztük úgy, hogy a ’UK’ szerepeltetése a Twitter nevünkben már nem megfelelő. A változtatás több mint egy gesztus, annak kifejeződése, hogy a PR elismert értéke növekszik, ahogyan szervezetünk és oklevelünk globális elismertsége is” – mondta Jenni Field, a CIPR elnöke.

„Nemzetközi tagjaink legalább annyira részei a szervezetnek, mint azok, akik az Egyesült Királyságban vannak. Ők nem egy brit, hanem egy szakmai szervezethez csatlakoznak, a szakmájuk érdekében. Ez egy pozitív lépés, ami büszkeséggel tölt el, mint nemzetközi tag. A CIPR mindig is szívesen fogadott tagokat a világ bármely részéről és ezzel a lépéssel várjuk további nemzetközi tagok csatlakozását” – nyilatkozta Sztaniszláv András, CIPR Council tagja, a CIPR nemzetközi tagozatának elnöke.

Az 1948-ban alakult, a brit királynő elismerésével fémjelzett Chartered Institute of Public Relations az Egyesült Királyság egyik legnagyobb PR szervezete, amely világszerte körülbelül 10.000 szakembert képvisel. A CIPR szervezésében zajlik a világ legmagasabb szintű PR vizsgája, ahol a jelöltek tudását és munkatapasztalatait 3 fontos szempont alapján értékelik: etika, stratégiai látásmód, valamint vezetői képességek. A világon jelenleg közel 350 ember rendelkezik a „Chartered PR Professional (Chart.PR)” minősítéssel és jogosult használni ezt a címet. A szervezet nyár végén Londonban jelentette be 6 újabb PR szakember – köztük Sztaniszláv András, mint első magyar – sikeres vizsgáját.

https://www.cipr.co.uk/

https://www.facebook.com/CIPR.Global/

https://www.instagram.com/cipr_global/

https://www.linkedin.com/company/cipr-chartered-institute-of-public-relations/

MEGOSZTÁS