Közzétették az Eventiada IPRA Golden World Awards 2020 shortlistjét

314

A győzteseket egy december 15-én megrendezésre kerülő gálán hirdetik ki

Nyilvánosságra hozták az Eventiada IPRA Golden World Awards (GWA) 2020, a Kelet-Európa, Közép-Ázsia és a FÁK régió legnagyobb kommunikációs díj jelöltjeinek a szűkített listáját. Ez a díj az 1990 óta évente megtartott International Public Relations Association (IPRA) Golden Awards díjnak a régiós partnere. Idén a pályázati témák közé bekerült a fenntarható fejlődés témaköre, olyan kampányokkal is lehet pályázni, amelyek az ENSZ által meghatározott Fenntartható Fejlődési Célokat (Sustainable Development Goals, SDG) támogatják. A győztesek egy december 15-én megrendezett online gála ceremónia során lesznek bejelentve.

Alexey Safronov, az Eventiada IPRA GWA elnöke megjegyezte, hogy az idén több új ország is csatlakozott a versenyhez, és a résztvevő cégek száma is több mint negyedével nőtt tavalyhoz képest. Hozzétette, hogy különösen népszerűek voltak az új vállalati, társadalmi és közszféra díjkategóriák, valamint a hatékony, ENSZ SDG-ket támogató kampányokat értékelő kategória.

Pályázni az Eventiada honlapján lehetett, olyan kommunkációs kampányokkal, amelyek 2019. szeptember 1. és 2020. szeptember 1. között történtek. A versenyben 14 ország kommunikációs ügynökségei vesznek részt: Örményország, Fehéroroszország, Bulgária, Magyarország, Kazakhsztán, Lettország, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szerbia, Tadzsikisztán, Ukrajna, Horvátország, és Törökország.

A shortlisten több magyar kampány (Vodafone, Budapest Airport, Szerencsejáték, Jófogás, Autóőrszem) és ügynökség (ACG, Lounge Group, White Elephant Digital) is szerepel, akik összesen 5 különböző kategóriában jelöltek a legjobbak közé.

A teljes shortlist itt található:

https://eventiada.com/en/news/eventiada-ipra-gwa-2020-shortlist-announced/

MEGOSZTÁS