Az üzleti világ segít a politikának felülkerekedni a válságon

1611

Ebben az évben Ukrajna általánosságban véve is, de a politikai élet terén különösen a globális média reflektorfényébe került. Világszerte láthatjuk, ahogyan a kommunikáció kudarcai politikai válsághoz vezetnek. Mi a kommunikáció szerepe ebben a folyamatban? Az idén szeptember 8-án Kijevben tartandó Davosi Világkommunikációs Fórum fő feladata, hogy a kommunikációs szakemberek segítsenek megoldást találni a társadalomnak és az üzleti életnek azokban az esetekben, amikor a politikusok már nem képesek megegyezésre jutni és elvész a bizalom.

„Manapság úgy látom, hogy a kommunikációs szakemberek feladata változóban van: az egyes érdekcsoportok képviselete helyett feladatuk egyre inkább a párbeszéd elősegítésére helyeződik át. Határozott meggyőződésem, hogy bármely probléma megoldására a legjobb alternatíva, ha lehetőséget találunk a nézeteltérések tisztázására, ami minden kommunikációs szakember küldetése” – mondta Gianni Catalfamo, a digitális és közösségi médiával foglalkozó cc: catalfamo ügynökség vezetője.

A Fórum fő témái az alábbiak lesznek:

  • Információs hadviselés és üzlet: tanulságok és következő lépések
  • A kommunikációs hatékonyságtól az üzleti hatékonyságig: új lehetőségek
  • A vállalati átláthatóság megfelelő mértéke az ukrán valóságban
  • A kommunikáció, mint eszköz a reputáció megerősítésére magas kockázatú piacokon
  • Milyen nyelvet beszélnek a kommunikációs szakemberek Európában?

A Davosi Világkommunikációs Fórum speciális eseménye lesz Kijevben a C4F (Communication for Future Award) díjkiosztó ünnepsége, amelyen a helyi szakemberek globális szakmai elismerést szerezhetnek.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Ukrajnában valósul meg először a C4F regionális díjkiosztója” – jegyezte meg Irina Zolotarevych, a Pleon Talan ügyvezető igazgatója, a C4F Davos díjkiosztó bizottságának igazgatója.


A 2010 óta a svájci Davosi Kongresszusi Központban évente megrendezett WCF eseményen 44 országból vesznek részt elismert kommunikációs szakemberek. A Fórumot 13 globális, valamint 31 regionális, illetve nemzeti egyesület támogatja 5 kontinens 21 országában (Egyesült Királyság, Belgium, Olaszország, Svájc, Bulgária, Litvánia, Ukrajna, Horvátország, Szerbia, Kína, India, Brazília, Mexikó, Spanyolország, Ghána, Oroszország, Szlovénia, Magyarország, Örményország). 2010 óta a Davosi WCF számos regionális ülést tartott Európa legnagyobb kulturális és gazdasági fővárosaiban.

További információk:

Forrás: Capital Communications
MEGOSZTÁS