Várjuk a nevezéseket a PR Excellence Hungary Award 2021-re!

331

Az idén harmincéves MPRSZ elkötelezett a public relations szakma fejlesztése mellett, így a jubileumi évben az általa kiírt díjak is megújulnak. A legjobb eredeti PR-megoldások díjat egy nemzetközi tekintetben is nívós versenyben nyerhetik el a pályázók. 

Az alábbi összefoglalóban megválaszolunk néhány fontos kérdést, amely az új díj kapcsán felmerülhet.

  1. Miben más a Sándor Imre díjat kiváltó PR Excellence Hungary Award 2021?

Integrált, PR-lábbal is rendelkező kampányok helyett kimondottan saját jogon életképes PR-megoldásokat, programokat, projekteket várunk.

Továbbá az MPRSZ a szakma legjobb képviselőinek teljesítményét is szeretné elismerni. Az Év Kiváló PR-szakembere Díjat 2021-től minden évben az kapja, akit szakmai eredményei, eredményes kampányai, oktatási múltja, publikációs tevékenysége vagy társadalmi szerepvállalása alapján a zsűri tagjai a legérdemesebbnek ítélnek.

  1. Mit értünk saját jogon életképes PR-megoldások alatt?

Az új díjjal a legnívósabb PR-ötleteket szeretnénk elismerni: hangsúlyozottan olyanokat, amelyek nem egy ATL-kampány részeként valósultak meg, hanem önálló PR-sztorikként.

A PR-re mint stratégiai funkciójú területre gondolunk, ezért azokat a kommunikációs eszközöket vesszük számba, amelyeknek nem az eladásösztönzés a céljuk. A klasszikus PR kampányok reputációmenedzsmenttel, válságkommunikációval vagy issue menedzsmenttel kapcsolatosak, az ide tartozó kiemelkedő PR-megoldásokat várjuk 6 különböző kategóriában.

  1. Fontos, hogy elsődleges szempont a megvalósítás szakmaisága és nem a rendelkezésre álló büdzsé nagysága. Miért?

A kis költségvetésből kidolgozott kreatív kampányok olykor nehezebben tudnak előtérbe kerülni, a nagy büdzséből megvalósított ötletekkel szemben. Ezért a zsűri elsősorban az ötletek egyediségét és a kreatív megvalósítást értékeli, költségvetéstől függetlenül.

  1. Mitől felel meg a díj a nemzetközi sztenderdeknek?

Nemzetközi színvonalon lett megalkotva és kitalálva a díj, a bírálati szempontokat is a külföldi legjobb gyakorlatok alapján gondoltuk végig. Az angol elnevezés arra is utal, hogy nyitunk a nemzetközi szakma felé. 

Aki magyar mellett angolul, vagy csak angolul adja be pályamunkáját, azt a nemzetközi zsűri fogja értékelni. Az angol nyelvű pályázatok között is kiosztásra kerül három díj (arany, ezüst, bronz) és a Kreatív által gondozott Apex PR Toplistán az ezen a díjon elért bronz 7,5, az ezüst 15, az arany 24, a fődíj pedig 36 pontot ér, míg a shortlistre kerülést 3 ponttal díjazzák.

Továbbá az MPRSZ a tagjai közül érkező, egy kiválasztott jelentkező munkájának nemzetközi nevezési díját is állja.

  1. Idén először lesz Kiváló PR szakember díj. Mit érdemes tudni erről a kategóriáról?

A kiemelkedő PR-megoldások mellett a szakma kiemelkedő képviselőinek teljesítményét is szeretnénk elismerni. Az Év Kiváló PR szakembere Díjat  2021-től minden évben az kapja, akit szakmai eredményei, kiváló kampányai, oktatási múltja, publikációs tevékenysége vagy társadalmi szerepvállalása alapján a bírálók a legérdemesebbnek ítélnek. 

Több társszakma/médium is rangsorokat állít fel a szakértők között, az MPRSZ évente 1-1 olyan szakembert kíván elismerni, aki az adott évben sokat tett a PR-szakma elfogadottságáért.

Jelölés menete: A jelölteket a zsűritagok jelölik. Szempontok: szakmai eredmények, híres kampányok, oktatási eredmények, publikációs tevékenység, társadalmi szerepvállalás. Minden zsűritag maximum 3 szakembert jelölhet, amelyből a zsűri választja ki, az Év Kiváló PR-szakemberét.

  1. Miként értékel a zsűri?

 A kategóriák mindegyikében egy arany, egy ezüst és egy bronz elismerést fogunk kiosztani, előre meghatározott szempontok szerint, értékelve többek között a stratégiát, a megvalósítást, az insightot, az eredményességet és a hatékonyságot. 

A Kreatív által gondozott Apex PR Toplistán az ezen a díjon elért bronz 7,5, az ezüst 15, az arany 24, a fődíj pedig 36 pontot ér, míg a shortlistre kerülést 3 ponttal díjazzák.

Annak érdekében, hogy a kiemelkedő, de díjazásban nem részesülő projektek is kellő figyelmet kaphassanak, a shortlistre válogatott összes munkát egy virtuális kiállításon fogjuk bemutatni az MPRSZ a honlapján.

Legfontosabb dátumok:

  • Normál nevezés: 2021. szeptember 17.
  • Late Entry: 2021. szeptember 24.
  • Eredményhirdetés: 2021. október

Várjuk a pályamunkákat, amelyeket az alábbi űrlapon tudtok leadni: https://prexcellence.hu/nevezes/#palyazat-benyujtasa

További információk és a pályázati kiírás a honlapon.

MEGOSZTÁS