Taroltak a pénzintézetek a Magyar PR Szövetség „CSR best practice” díjátadóján

2159

Hat vállalat részesült elismerésben az MPRSZ CSR best practice idei pályázatán, közülük négy pénzintézet. Az öttagú zsűri minden pályázatnál kiemelten figyelte, hogy az mennyire tükrözi a vállalat felelős gondolkodását, és épül be annak alaptevékenységébe. A jó gyakorlatok között több egészségmegőrző és gyermekekre összpontosító programot találunk. A pénzintézetek pályázatainak kiemelt fókuszterülete a felelős hitelezés, mely sok esetben a társadalmi felelősségvállalási program alappillére.

2014-10-03-CSR-best-practice-MPRSZ-fotoAz MPRSZ „CSR best practice” pályázatot elbíráló zsűritagok adták át azokat az elismerő okleveleket, melyeket 2014-ben hat felelősen működő vállalat érdemelt ki. A pályázók többsége idén pénzintézet, melyek mindegyikénél kiemelt stratégiai cél volt a felelős hitelezés, mely a CSR programjaikban is megjelent.

A Budapest Bank, a K&H csoport, a MagNet Közösségi Bank és a Provident díjazott pályamunkái jól mutatják azt a gondolkodásmódot, mely szerint a szigorú jogszabályi megfelelésen túl is felelősséget éreznek és tanúsítanak működésükkel kapcsolatban. A felelős tevékenységéért korábban már díjazott Coca-Cola Magyarország idén a részletesen bemutatott, „Hív a Duna” című programjával pályázott, melynek célja a folyó fenntartható használatának népszerűsítése.

Az MPRSZ CSR best practice történetében először érkezett média pályamunka. A TV2 Média Csoport Kft. az elismerést a vállalat stratégiájába szervesen illeszkedő, komplex megközelítésben alkalmazott programelemeiért kapta. Példaértékű belső programjaiért, mint a zöld iroda és a családbarát munkahely, valamint saját CSR kezdeményezéséért a „Süss fel nap!”-ért.

„Örömmel tölt el, hogy szövetségünk 2007-ben azzal a szándékkal alapított díja, hogy a vállalati felelősségvállalás hazai legjobb gyakorlatait bemutassa, idén is követendő példákkal szolgál. A bankok felelős hitelezésre összpontosító programjai domináltak az idei pályamunkákban, melyekben tükröződik felelős gondolkodásuk, és ez minden érintett számára egyaránt előnyös. Az MPRSZ elnöksége, CSR tagozata és a zsűri nevében gratulálok a díjazottaknak, példaértékű gyakorlataikat terjesztjük és a szakirányú felsőoktatásban is bemutatjuk” – foglalta össze az esemény lényegét Mayer Zsolt, az MPRSZ Alelnöke, a CSR tagozat vezetője.

A sajtóközleményhez tartozó fotó az alábbi linkről tölthető le:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/33967944/2014-10-03-CSR-best-practice-MPRSZ-foto.jpg

További információ: Korondi Emese – MPRSZ titkár (titkarsag@mprsz.hu)

MEGOSZTÁS