Dr. Sós Péter János

alelnök

  • E-mail cím: sos.peter.janos@mprsz.hu
  • Telefon: +36 30 966 3499

Közgazdásznak tanultam, de a magyar emigráció történetéből diplomáztam és doktoráltam. Ültem a „kommunikációs asztal” mind a négy oldalán: voltam újságíró, ügyfél; voltam és vagyok ügynökségi tanácsadó és tanár.

Már az egyetem alatt újságíróskodtam. Végigjártam a szakmai szamárlétrát, slapajtól lapigazgatóig és főszerkesztőig. Többek között alapító szerkesztője voltam a Képes7-nek és a Danubius Rádiónak. 22 évet töltöttem ebben a mesterségben.

Voltam a könyves szakmában is: az Akadémiai Kiadó elnök-vezérigazgatójaként a Klasszikus Nagyszótár családot újíttattam fel; a Sunbooks vezérigazgatójaként az elektronikus könyv-nagykereskedelem megteremtését vezényeltem.

A PR mesterségével a Burson-Marstellernél ismerkedtem meg, majd a comPRad vezető tanácsadója voltam, végül néhány társammal megalapítottam a B. SWAN Partners ügynökséget, amelynek ma is ügyvezetője vagyok.

Több mint 15 éve tanítok: kezdetben a Skullban, majd a Kodolányi János Főiskolán — ezen kívül órákat és kurzusokat tartok a Corvinuson, valamint Budapest Metropolitan Egyetemen. Címzetes főiskolai tanár vagyok.

Eddig három könyvem jelent meg, mindegyik megért több kiadást. A “Mindennapi PR-ünk — Gyakorlati Public Relations” c. könyvemet több főiskolán és egyetemen használják tankönyvként.

A Magyar PR Szövetség elnökségi tagjaként megteremtettem — illetve jelenleg alelnökként szervezem — a PR Akadémiát.