PR Kávéházi Est: Stressz a munkahelyeken

1403

2015. november 24-i PR kávéházi esténken arra keressük a választ, hogy tehet-e valamit az Employer Branding a stressz terhelés csökkentéséért?

pr_kavehazIdőpont: 2015. november 24. kedd, 18:00
Helyszín: NU Borbisztro, 1062 Budapest, Teréz körút 55-57. (www.bisztronomia.hu)

Az Eurobarométer adatai szerint Magyarországon a betegállományos munkanapok több mint felének a stressz, a kimerültség az oka. Ez évente csaknem 440 milliárd forintnyi veszteséget okoz a hazai vállalkozásoknak. A munkával összefüggő stressz akkor alakul ki egyrészt, ha a követelmények meghaladják a dolgozó képességét, s nem tud megfelelni az elvárásoknak. Továbbá tipikus okok például a munkahely elvesztésétől, átszervezéstől való félelem, a rossz főnök beosztott viszony, a túlhajtottság, állandó túlóráztatás, a feladat ellátásához szükséges információhiány miatti bizonytalanság, a túl szoros határidők, az elismerés-, valamint a visszajelzés hiánya, a munkahelyi megfélemlítések, a pszichoterror (mobbing). A felsoroltak egyre többször olyan pszichoszociális problémát okoznak, amelyek mely végső soron kimerüléshez, hiányzáshoz és kiégéshez (burn-out) vezethetnek.

Egy nemzetközi felmérés szerint a munkavállalók fele úgy nyilatkozott, hogy a munkahelyén gyakori a stressz és az ezekből fakadó kockázatokat egyáltalán nem vagy nem jól kezeli a munkaadója.  A túlzott munkahelyi stressz számos negatív következménnyel jár nemcsak a munkavállaló életminőségére, hanem a szervezet működésére nézve is. Csökken a termelékenység, a munkatársak motivációja, elkötelezettsége, növekszik a betegségek miatti hiányzások száma, gyakoribbá válnak a tévedések és a konfliktusok. A tudatos vállalatvezetés számára ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy a munkahelyi stressz terhelés szintjét alacsonyan tartsa, és megóvja a munkavállalókat a negatív következményektől. Ebben jelentős szerepe van a kommunikációnak is.

Vendégeinktől megtudhatjuk, mi is a valós helyzet a hazai cégeknél, hogyan lehet szervezeti szinten a stresszt mérni, csökkenteni, illetve milyen szerep jut a kommunikációnak, valamint a vállalati kultúrának a stressz megelőzésében. Az egyenként 20 perces előadások után az előadókkal közösen beszélgethetünk a munkahelyi stressz kockázatairól, csökkentésének lehetőségeiről, a javasolt kommunikációról, valamint a munkáltatók felelősségéről.

Vendégeink:

Dr. Marik Ágnes pszichiáter, tréner és coach, a világújdonságnak számító Selfmapping szakmai vezetője
Előadásának témája: Profi, gyors és személyre szabott stresszkezelés, avagy hogyan mérheti fel egy vállalat a Selfmapping segítségével, hogy munkavállalóinál pontosan mit érdemes fejlesztenie, hogy jókedvűen, energikusan és hatékonyan dolgozzanak.

Dr. Erősné dr. Bereczki Edit foglalkozás-orvostan szakorvos, orvos szaktanácsadó
Előadásának témája: A munkahelyi pszichoszociális kockázatok és azok kezelése, a munkahelyi distressz megelőzése

Moderátor: Kádár Balázs, MPRSZ Employer Branding Tagozat vezetője, Bindermann HR-COM Managing Partner

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Fogyasztását minden résztvevő maga fizeti.

A részvételi szándékot 2015. november 22-ig kérjük válasz e-mail-ben jelezni a titkarsag@mprsz.hu e-mail címen.

MEGOSZTÁS