Online ülést tartott az etikai bizottság 

111

Az MPRSZ Etikai Bizottsága 2020.03.23-án online ülést tartott. Az ülés meghívott vendégeként Dr. Buday-Sántha Andrea válaszolt a bizottság kérdéseire. Az etikai kódex teljes körű áttekintése mellett annak fejlesztési irányairól is egyeztetett az ötfős testület. 

A januári, az éves munkatervet megalkotó ülést követően másodszor ülésezett 2020-ban az MPRSZ etikai bizottsága. A cél az etikai kódex minél teljesebb körű jogi és szakmai értelmezése mellett a fejlesztési irányok meghatározása volt. Ebben a bizottságot Dr. Buday-Sántha Andrea jogász-közgazdász segítette. A Buday-Sántha Ügyvédi iroda irodavezető jogásza az MPRSZ Jogi és Etikai Bizottságának (JEB) háromszor újraválasztott elnökeként évtizedes tapasztalatot gyűjtött etikai ügyek megítélésében. A koronavírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzethez alkalmazkodva az ülést videókonferencián keresztül tartotta meg a bizottság. A szervező és a technikai háttér biztosítója R. Nagy András volt.

Az ülésen az etikai bizottság teljes létszámban (Dr. Lakatos-Báldy Zsuzsanna a BGE docense,  R.Nagy András, a Próbakő Kft. ügyvezető igazgatója, Szőke Katalin kommunikációs tanácsadó, Varga Zita Hella, a Salt Kft. PR vezetője és Vas Dóra, a MatrixPR Kft. kríziskommunikációs szaktanácsadója) vett részt.

A Dr. Buday-Sántha Andrea vezetésével az MPRSZ hatályos etikai kódexének összes pontja jogi és szakmai értelmezésre került. Az etikai bizottság az elkövetkezendő években a natív tartalmakkal kapcsolatos 6/5. pont újragondolása, pontosítása mellett olyan specifikus szabályok belefoglalását határozta meg prioritásként, mint a fake news, dezinformáció, influencer együttműködések etikai szabályai. Elsőként a natív hirdetésekkel kapcsolatos normafrissítésbe szeretné széles körben bevonni az MPRSZ tagságát is a bizottság.

MEGOSZTÁS