Nemzetközi díjat vett át Sztaniszláv András

1914

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

A PRO.PR Awards első díjátadója 6 éve volt. Az alapítók célja, hogy „évről évre elismerjék azon személyek munkáját, akik aktívan dolgoznak a PR elfogadtatásáért, reputációjának növeléséért.” Évente körülbelül 20 szakember kapja az elismerést, amely a PRO.PR konferencia gálavacsoráján adnak át. Az idei díjazottak között volt többet között Natasa Trslic Stambak (Grayling, SEE), Marina Burazer (INA), Florence Ranson (FoodDrinkEurope), a teljes lista itt található: http://pro-pr.com/about-pro-pr-awards/ A díjakat az idei évben az Újvidéki Művészeti Akadémia diákjai tervezték, így minden elismerés egy egyedi kortárs művészeti alkotás.

„A public relations szakmában kevés olyan díj van, ami embereket és nem kampányokat ismer el. Az ilyen díjak nagy részére pénzért lehet jelentkezni. A PRO PR Award azon elismerések közé tartozik, ahol nincs nevezési díj. Könnyen elfeledkezünk arról, hogy az egyes projektek mögött is emberek dolgoznak. András a munkáján keresztül nagy segítséget tesz a szakmánk fejlesztéséért mind Magyarországon mind nemzetközi szinten. Az odaítélésnél ez az egyik legfontosabb szempont és bízunk benne, hogy az elismerés motivációt és lelkesedést ad majd a díjazottaknak a további kitartó munkához” – nyilatkozta Danijel Koletic a konferenciát és a díjat alapító Apriori World vezetője.

„Az elmúlt években a napi munka mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetek a PR szakmán belüli kapcsolatépítésre, szakmafejlesztési programokra. Mind Magyarországon, mind az Egyesült Királyságban igyekszem olyan programok szervezésében részt venni, ahol 1-1 ország, vagy régió bemutatkozhat a globális piacon, így nem csak ők tudnak tanulni a nemzetközi szereplőktől, de azok is megismerik a kisebb piacok sajátosságait, kimagasló megoldásait és szakembereit. Ennek a munkának az egyik elismerése ez a díj, ami megerősít abban, hogy érdemes folytatni, mert sok tartalék van még benne” – jegyezte meg Sztaniszláv András.

Háttér:

A 2003-ban alapított PRO.PR nemzetközi konferencia Délkelet-Európa pr-szakembereit szólítja meg. A szakmai program célközönsége az ügynökségi és vállalati kommunikációs vezetők, elsősorban a balkáni régióból, de minden évben számos nemzetközi előadó is részt vett Dél-Afrikából, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Olaszországból és az Amerikai Egyesült Államokból is. A háromnapos program mottója: Networking in Motion – a szervezők célja, hogy a hasznos tudás mellett régiós és nemzetközi kapcsolatok is épüljenek, ezért minden évben más-más volt-jugoszláv városban rendezik a konferenciát.

Sztaniszláv András független stratégiai kommunikációs tanácsadó. Hazai és nemzetközi projekteken dolgozik. Az Egyesült Királyságban akkreditált PR tanácsadó, a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) Nemzetközi Tagozatának alelnöke, 2016-ban az International Communications Consultancy Organisation (ICCO) elnökségi tagja. 1,5 éve a Magyar PR Szövetség nemzetközi ügyekért felelős alelnöke. Munkája eredményeként az MPRSZ csatlakozott az ICCO-hoz, partnerségi megállapodást írt alá a CIPR és az IPRA szervezetekkel. A magyar szakemberek számára elérhető nemzetközi tudásbázis (például szakmai lapok, vagy Paul Holmes tavalyi látogatása) mellett kedvezményes jelentkezési lehetőséget biztosít nemzetközi díjakhoz.

MEGOSZTÁS