Nagyvállalatok mellett különleges nonprofit szervezetek is elismerésben részesültek idén az MPRSZ “CSR Best Practice” díjátadóján

2527

Kilenc elismerés az MPRSZ CSR Best Practice idei pályázatán: a nagyvállalatok mellett a pályázók között idén olyan különleges intézetek is bemutatták programjaikat, mint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vagy az STKH (Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási) Nonprofit Kft.

2015-10-07-CSR-0a

2015-10-07-CSR-17Az MPRSZ „CSR Best Practice” pályázatára érkezett munkákat elbíráló zsűritagok adták át azokat az elismerő okleveleket, melyeket 2015-ben kilenc felelősen működő pályázó vállalat és szervezet érdemelt ki. Az öttagú szakmai zsűri – Demcsák Mária (Piac&Profit, főszerkesztő), Dr. Győri Zsuzsanna (KÖVET Egyesület, CSR szakértő), Horváth Áron (CSR szakértő), Krahulecz Erzsébet (Ernst&Young, regionális szabályozási közpolitikai igazgató), Mayer Zsolt (MPRSZ alelnök, CSR tagozati vezető, kommunikációs tanácsadó) – minden pályázatnál kiemelten figyelte, hogy az mennyire tükrözi a vállalat felelős gondolkodását és mennyire épül be annak alaptevékenységébe.

2015-10-07-CSR-3A pályázatok között tavaly a pénzintézetek domináltak, idén megjelentek non-profit szervezetek pályamunkái is, melyek elsősorban az emberi, társadalmi értékekre koncentráltak. A zsűri érdeklődéssel olvasta a pályázatoktól igen eltérő témájú Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézmény „Börtön a városért” című program leírását, melynek célja, hogy a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését elősegítse. Ugyancsak újdonságról és kreativitásról tett tanúbizonyságot az STKH Nonprofit Kft., mely felelős szolgáltatóként a lakosság szemléletformálását tűzte ki célul kreatív megvalósítási programok formájában.

„Az ilyen különleges kezdeményezések is tovább erősítik és visszaigazolják számunkra a díj alapítási szándékait” – emelte ki a zsűri értékelését összefoglalva Mayer Zsolt, a zsűri elnöke.

A tavalyi évben már díjazott, idén is elismerésben részesült visszatérők között található a Budapest Bank, a K&H csoport és a TV2 Média Csoport Kft. is, melyek mindegyike tovább folytatta korábban bemutatott programjait.
Elismeréssel díjazta a zsűri olyan nagyvállalatok átfogó és alaptevékenységük felelős működését igazoló programjait is, mint a Nestlé, Samsung, SCA Hygiene Products és UniCredit Bank magyarországi leányvállalatai.

2015-10-07-CSR-1„Változatos, élvezetes, a társadalom és a bolygónk számára is hasznos pályamunkákat értékelhettünk idén is. Örömmel tölt el, hogy szervezetünk 2007-ben azzal a szándékkal alapított díja, hogy a vállalati felelősségvállalás hazai legjobb gyakorlatait bemutassa, idén is követendő példákkal szolgál. Az MPRSZ Elnöksége, CSR tagozata és a zsűri nevében gratulálok a díjazottaknak, példaértékű gyakorlataikat terjesztjük és a szakirányú felsőoktatásban is törekszünk bemutatásukra” – foglalta össze az esemény lényegét Mayer Zsolt.

 

A CSR Best Practice 2015 pályázaton „Példaértékű CSR gyakorlat” elismerésben részesült pályázók-pályázatok:

  • Budapest Bank Zrt.

„A helyi közösségek támogatása a Budapest Banknál”

  • Heves Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet

„A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet példaértékű programjai”

  • K&H Bank Zrt.

„K&H a hátrányos helyzetűekért program”

  • Nestlé Hungária Kft.

„Közös Értékteremtés egy egészséges társadalomért”

  • Samsung Electronics Magyar Zrt.

„Samsung SMART School”

  • SCA Hygiene Products Kft.

„Az SCA és a Bethesda Kórház Alapítvány együttműködése”

  • STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

„Büszke kukások az egészséges környezetért”

  • TV2 Média Csoport Kft.

„Süss fel nap! – TV2 Csoport”

  • UniCredit Bank Hungary Zrt.

„Az UniCredit Bank Hungary Zrt. CSR tevékenysége, különös tekintettel a „Passzold Tovább!” programra”

2015-10-07-CSR-0c

MEGOSZTÁS