Nagy sikere volt az MI-ről szóló kerekasztal-beszélgetésnek 

502

Szövetségünk Drinks&Links zártkörű networking rendezvénysorozatának első alkalmán megtöltötték a termet a szakemberek. A kommunikációs szakmában dolgozóknak szóló esemény a Mad Dog Coffee-ban zajlott, itt találkoztak a szektor szereplői, hogy a mesterséges intelligencia PR-re gyakorolt hatásáról beszélgessenek. A jelenlévők közül szinte már mindenki kipróbálta az OpenAI szöveggeneráló nyelvi modelljét, amely az elmúlt hónapokban az ágazatot érintő beszélgetések fő témájává vált. 

Az MPRSZ elnöke, Sztaniszláv András MI által generált köszöntő beszéde után interaktív kerekasztal-beszélgetés vette kezdetét. Ennek során Szatmári Péter, a FleishmanHillard Café account igazgatjóa, Dojcsák Dániel, a ShiwaForce marketingkommunikációs igazgatója és Tóth István, a Talk-A-Bot kommunikációs igazgatója vitatta meg a piacra betörő technológia lehetséges hatásait. A szakértők összességében egyetértettek abban, hogy bár a mesterséges intelligencia új kihívásokat jelenthet, új lehetőségeket is kínál a kommunikációs iparág számára. Egyes feladatok kiszervezésével a szolgáltatások minősége ugyanis javulhat, mivel a dolgozóknak több ideje marad majd az értékteremtő munkára.  

A résztvevők kézfeltartásos szavazása alapján a PR-szakemberek túlnyomó többsége lehetőségként, mintsem iparágunkat fenyegető tényezőként tekint az MI-re. A személyes kapcsolatok továbbra is fontosak maradnak a PR-ben, a munkatapasztalat pedig felértékelődik. Az új technológia betörése által gyengültek a piacralépés korlátjai, de tapasztalatot és kapcsolatokat nem tud bárki kiépíteni, csak hosszú évek munkája árán.  

 

Az MPRSZ elnöke, Sztaniszláv András elmondta: „az ilyen rendezvényeknek kiemelt szerepe van az iparágban, hiszen lehetőséget biztosítanak arra, hogy megosszuk egymással a legújabb trendeket és tapasztalatokat, és hogy megvitassuk az aktuális kihívásokat, lehetőségeket.”

A Drinks&Links rendezvénysorozat nem csak szakmai szempontból fontos, hiszen az előadások után a szakemberek kötetlenül tudnak beszélgetni, egymással találkozni. 

Az MPRSZ minden hónap utolsó csütörtökén rendez Drinks&Links eseményt, a következő esemény március 30-án lesz. Részletek hamarosan!

Fotók: Németh László

 

MEGOSZTÁS