A Ferling kapta meg elsőként hazánkban az ICCO tanúsítványát

Magyarországon a Ferling kapta meg elsőként az ICCO (International Communications Consultancy Organisation) akkreditációját. A világszerte használt, nemzetközi kritériumok alapján kialakított tanúsítvány az ügynökségek magas szintű szolgáltatásnyújtás és minőség melletti elkötelezettségének elsőszámú szakmai elismerése. Az akkreditáció a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) közreműködésével vált elérhetővé hazánkban, amelynek célja a nemzetközi szabványokat és legjobb gyakorlatokat követő ügynökségek tanúsítása és kiemelése. A folyamatot nemzetközi ügynökségvezetők, agency expert auditorok végezhetik az ICCO Nemzetközi Akkreditációs Kritériumai (CMS) alapján, az MPRSZ-szel szorosan együttműködve.

A CMS az ISO és az “Investors in People” rendszer elemeit egyesíti egyéb releváns kritériumokkal. A CMS a PR- és kommunikációs ügynökségek egyetlen világszerte elismert tanúsítványa, amely bizonyítja, hogy az ügynökség szakszerűen és megfelelő irányelvek mentén működik. A folyamat során többek között olyan meghatározó elemeket vizsgálnak a szakértők, mint az etikus működés, a szolgáltatásfejlesztés és a humánmenedzsment funkciók.

„Ez az akkreditáció szervesen illeszkedik abba a stratégiai programba, amelynek eredményeként a FERLING néhány éven belül egy munkavállalói és vezetői részesedést is kínáló részvénytársasággá alakul majd át. Célunk a tulajdonosok személyes közreműködése nélkül is fenntartható, magas szintű, transzparens vállalati működés. Olyan ügynökségi gyakorlat, amely folyamatos szakmai előrelépést, stabilitást, jövedelmezőséget és ezzel együtt növekvő cégértéket tud biztosítani” – mondta Ferling József, a cég alapító tulajdonosa.

(Patrik Schober, Ferling József, Sztaniszláv András)

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke elmondta: „úgy gondoljuk, hogy a tanúsítvány megszerzése mind szakmai, mind üzleti szempontból is megtérül iparágunk szereplőinek. Ez az akkreditáció egyfajta minőségmenedzsment; a nemzetközi szabvánnyal biztosítható, hogy az ezt megszerző ügynökségek azonos standerdek mellett működnek. Reméljük, hogy a tanúsítványt előbb-utóbb a vállalati beszerzők is elismerik. Ehhez többek között azzal kívánunk hozzájárulni, hogy az akkreditáció a PREXA-versenyen is többletpontokat jelent majd.” 

Az akkreditált ügynökségek rendelkeznek egy hivatalos elismeréssel, mely szerint a vállalat nemzetközileg meghatározott kritériumoknak megfelelően működik. A Ferling akkreditációja pozitív fejlemény a magyarországi PR-ipar számára, és követendő mércét állít a többi ügynökség elé. „A szakértők az ügynökségek folyamatait külső szemszögből, függetlenül vizsgálják. Az akkreditáció célja a jó gyakorlatok elterjesztése és a fejlesztési lehetőségek beazonosítása, így az ellenőrzés mellett egyfajta tanácsadói funkció betöltése is” – tette hozzá Sztaniszláv András.

Az akkreditációs igény benyújtásáról és a folyamatról további információ itt érhető el: https://www.mprsz.hu/akkreditacio/

 

MEGOSZTÁS