Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2015 – A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója

1202

2010 novemberében széles körű társadalmi párbeszéddel indult a világ fenntarthatósági csúcstalálkozóinak mintájára a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciasorozat a Piac & Profit szervezésében. Páratlan társadalmi támogatottságot kapott a rendezvény. A Magyar Fenntarthatósági Csúcs az elmúlt években a hazai  szereplőket hívta egybe, szembenézésre és cselekvésre. A Fenntarthatósági Csúcs konferenciák fontos küldetése: társadalmunk szereplői felelősségérzetének erősítése, a jó példák mintaként közvetítése, az üzleti érdekek és a fenntarthatóság szempontjainak harmonizálása. Nemzeti szinten  is nagyon sokat tehetünk közvetlen környezetünk életminőségének javításáért, emberi viszonyaink megváltoztatásáért, szűkebb világunk emberibbé tételéért, megtartásáért.

FCS_300x250_OK2015-ben hatodszorra rendezi meg a Piac & Profit a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát, hívja össze a felelősen gondolkodó embereket Magyarországon, hogy megvitassák, hol tartunk mi, magyarok tetteinkkel a fenntartható fejlődés, vagyis élhető világunk fennmaradása érdekében.

Idén a konferencia fókuszában az új globális fenntartható fejlődési program, a rendkívüli mértékű migráció és a klímaváltozás összefüggései állnak. A résztvevők megvitatják többek között, hogy van-e mód az esélyegyenlőségre a rohamos tempójú népesedési folyamatok mellett, az élelmezésbiztonsággal és az egészséges ivóvízhez való hozzájutással kapcsolatos, növekvő mértékű problémák megoldására. Az is hangsúlyos téma lesz, hogy mi Magyarország feladata az ENSZ által szeptemberben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásában.

Energiafronton már vannak eredmények! A napenergia, a többi megújuló energiaforrás és a jobb energiahatékonyságot eredményező megoldások győzhetnek-e a fosszilisokkal és az atomenergiával folytatott versenyben – szintén egyik vitára alkalmas kérdés lesz a konferencián.

Ismét megkérdezik az üzleti szektor szereplőit, mit tesznek a fenntartható fejlődés érdekében mindennapi üzleti és emberi tevékenységeikben.

A rendezvény időpontja: 2015. november 18., szerda, 9.00–17.00

Helyszíne: Budapest, Danubius Hotel Arena

Részvételi díj: 10.000 Ft + áfa

A Magyar Public Relations Szövetség a konferencia szakmai partnere.

További információ, részletes program és online regisztráció a rendezvény honlapján.

MEGOSZTÁS