Korábbi elnökünk előadott a Pénzügyminisztérium, valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemzetközi konferenciáján

126

Lakatos Zsófia, az MRPSZ korábbi elnöke előadást tartott a 2018-ban elvégzett CSR kutatás eredményeiről,  illetve a multinacionális vállalatok jelenlegi CSR tevékenységeiről, valamint jövőbeli terveikről. Az előadásban arra is kitért, hogy mit várnak a vállalatok a kormánytól a CSR vonatkozásában.

A rendezvényt közel 100 résztvevő jelenlétében Gion Gábor és Christine Kaufmann, az OECD Felelős Üzleti Magatartás Munkacsoport elnöke nyitotta meg, a nap folyamán előadást tart Bodó Sándor, az Információs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, valamint Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára.

A 2018-as kutatásról itt olvashat bővebben, a konferenciáról pedig itt.

Az OECD a felelős üzleti magatartás ösztönzése érdekében 1976-ban alkotta meg a multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelveit, amelyek új, nem jogi eszközt jelentettek és jelentenek az etikai elvárások érvényesülésének előmozdítására. Az Irányelvekhez csatlakozott országok kormányai – az OECD 36 tagállama mellett 13 ország – vállalják, hogy a megfogalmazott ajánlásokat közvetítik az országaikban tevékenykedő vagy onnan származó multinacionális vállalatok felé. Magyarországon a Pénzügyminisztérium vezetésével működő OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont aktív szerepet vállal ezen célok megvalósításában, amit ez a konferencia is jól mutat.

 

MEGOSZTÁS