Ismét összeült a Hisztéria Krízis Klub

1492

Az MPRSZ Kríziskommunikációs Tagozata újra összehívta tagjait, hogy az aktuális kríziskommunikációs témákat megvitassák egymással a terület szakértői.

hiszteria_4Május 21-én tartotta idei második ülését a Hisztéria Krízis Klub. A szokásoknak megfelelően ezúttal is két témáról hallhattak előadást az érdeklődők.

Elsőként R. Kovács Dániel, a Front Page Communications ügyvezető igazgatója tartott prezentációt a közelmúlt hazai pénzintézeti botrányairól. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy szakmailag megfelelőbb pénzintézeti- és nem brókerbotrányról beszélni, az ügyek következtében ugyanakkor a bróker szakma és a könyvvizsgálói szakma is reputációs veszteséget szenved el. Felkért szakmai hozzászólóként Tóth István, az Országos Betétbiztosítási Alap kommunikációs vezetője a közvélemény rövid emlékezetére hívta fel a figyelmet, mint elmondta, az elmúlt évben hat bankcsőd is történt az országban, ami alig-alig érte el a közvélemény ingerküszöbét, és már nem is részei a kollektív emlékezetnek.

A klub második témájának előadója Wagner Péter terrorizmus elemző volt, aki Dániából érkezett haza az alkalomra. Ő az „Iszlám Állam” kommunikációs, vizuális hadviseléssel kapcsolatos indítékairól tartott előadást, hangsúlyozva, hogy a tudatosan „médiabarát” terrorcselekmények nem feltétlenül illeszkednek egy tudatos kommunikációs stratégiába, sokszor inkább az európai és a muzulmán világ fejlődési útja közötti eltérésnek is jelentős szerepe lehet. Ezúttal is volt előzetesen felkért szakmai hozzászóló: Mousa Aida Zsófia közel-kelet kutató többek között az ISIS pénzügyi és személyzeti hátterébe adott betekintést.

Az előadásokat szakmai vita követte. A kiemelt érdeklődés mellett zajló eseménynek ezúttal a BASF Magyarország adott helyszínt Váci úti székházában.

Az MPRSZ Kríziskommunikációs Tagozatának elnöke, Bőhm Kornél elmondta, a tagozat következő eseményére június közepén kerül sor, ekkor a tagozat látogatást tesz a Közlekedésbiztonsági Szervezetnél, amelyre várják az érdeklődők jelentkezését. A következő Hisztéria Krízis Klub várhatóan szeptemberben lesz, amely egyúttal a Kríziskommunikációs Tagozat tisztújító taggyűlése is lesz.

MEGOSZTÁS