Elstartolt a Hisztéria Krízis Klub

4093

Megtartotta első szakmai délutánját a Hisztéria Krízis Klub. A Magyar Public Relations Szövetség tavaly megalapított Kríziskommunikációs tagozata hozta létre az új szakmai fórumot, amelyen aktuális, széles nyilvánosságot érintő eseteket elemeznek, alapvetően a kríziskezelés, kríziskommunikáció szemszögéből.

kriziskomm_montazs

Az első klubdélutánon két nemzetközi botrányt beszéltek meg a szakértők. Pető György pilóta, kríziskommunikációs szakértő beszélt a közelmúlt nagy visszhangot kiváltó légügyi katasztrófáinak kezeléséről, érintve a hazai légiközlekedés felkészültségének szakmai hiányosságait is.

Petrányi-Széll András kommunikációs szakértő, az MPRSZ alelnöke a Sony informatikai rendszerét érő hacktámadás módját, fordulatainak kronológiáját mutatta be és elemezte a kríziskommunikációs aspektusokat is mélységeiben feltárva. A két előadást szakmai vita követte.

A klubot követően tagozati ülést is tartott a Kríziskommunikációs tagozat, amelyen értékelték a megalakulás óta elvégzett szakmai munkát és új célokat tűztek maguk elé a kríziskommunikációs szakterület nagyobb ismertségének elősegítése érdekében. Bőhm Kornél, a tagozat vezetője rámutatott, a tagozat és a most megalapított Hisztéria Krízis Klub egyszerre szeretné katalizálni a szakterület képviselőinek párbeszédét, felkelteni a közvélemény figyelmét a téma fontossága iránt, miközben a kríziskommunikáció nemzetközi szakirodalmának megismertetése és nemzetközi szakmai életébe való bevonódás is az ambiciózus célkitűzések között szerepel.

További információ: Bőhm Kornél (bohm.kornel@mprsz.hu)

Képek a rendezvényről a Galéria oldalunkon.

MEGOSZTÁS