Bánhegyi Zsófia

Bánhegyi Zsófia

alelnök
Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója

  • E-mail cím: banhegyi.zsofia@mprsz.hu
  • Linkedin

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem diplomát, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogi szakokleveles közgazdász képesítést, illetve tanulmányokat folytattam a London School of Economics egyetemen. Jelenleg MBA képesítést szerzek információs technológia területen. Szakmai pályafutásomat az egyetemi évek alatt a Nestlé Magyarországnál kezdtem, ezt követően a KLM légitársaság Közép-Kelet Európáért felelős menedzsereként dolgoztam 12 országot lefedve. 2006-tól a Heti Válasz Kiadó lapigazgató-helyettesi pozíciójában a kiadóvállalat terjesztési, kereskedelmi, és online fejlesztési tevékenységéért feleltem. 2010. júniusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs vezetőjének neveztek ki.

2012-től a hazai piacvezető IT cég, a T-Systems Magyarország Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatói pozícióját töltöttem be, majd a frissen létrehozott Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatói pozícióját vettem át. Ezt követően a Magyar Turisztikai Ügynökség Marketing és Kommunikációért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltöttem be. 2019 elején csatlakoztam a nemzeti lottótársasághoz vezérigazgatói tanácsadóként, 2019. június 17-étől a társaság Marketing és kommunikációs igazgatói posztját töltöm be a felsővezetés tagjaként.

Munkám egyik legszebb feladatának tartom a hosszú távú reputációépítést, a PR márkaépítő erejének és egyben értékesítés-növelő hatásának kiaknázását. Az MPRSZ megújult vezetésének tagjaként célom, hogy a szövetség sikeresen álljon élére a PR terület szakmai erejének tudatosításával, a kapcsolódó eszköztár tematizálásával. A hazai PR és kommunikációs szakemberek cégen belüli megfelelő elismertsége, a PR ügynökségi portfóliók eszközrendszerének pozícionálása a megrendelői aktivitásokban, legfrissebb nemzetközi trendek és tudás elhozatala a tagok számára, tudástranszfer platformok megteremtése, a magyar kommunikációs szakemberképzés segítése, karrierorientáció a fiatal generáció számára – nem kevés az előttünk álló feladat.