Az MPRSZ is letette névjegyét az UNESCO egészségesebb, életképesebb, jobb világra vonatkozó nemzetközi nyilatkozata mellett

814

Az MPRSZ – több nemzetközi szakmai szervezethez hasonlóan – szintén csatlakozik az UNESCO egészségesebb, életképesebb, jobb világra vonatkozó nyilatkozatának aláíróinak táborába.

A nyilatkozatot az Orbicom, az UNESCO kommunikációs tagozatának nemzetközi hálózata készítette el a Covid-19 járvány okozta válságra reflektálva. Ebben bizonyos kötelezettségvállalásokat követel meg a kommunikációs szakemberektől annak érdekében, hogy szakértelmüket fordítsák a társadalom javára.

Oumar Kane, az UNESCO Orbicom hálózatának főtitkára a nyilatkozat kapcsán elmondta: „A világjárvány leküzdéséhez a lehető legszélesebb globális szolidaritásra van szükség. Meggyőződésünk, hogy a kommunikáció iránt elkötelezett szervezetek fontos szerepet játszanak a jelenlegi válság megoldásában.”

A nyilatkozat az aláíróit arra kötelezi, hogy a kommunikáció terén teljes mértékben törekedjenek a transzparenciára, az őszinteségre. Valamint vállaljanak aktív szerepet a fenntartható jövőre való áttérésben és a felelős kommunikációban, információmegosztásban is.

„A nyilatkozatban foglalt kötelezettségvállalások fontos elemei a jövőnk alakításának, amiben a kommunikáció szereplők felelőssége elvitathatatlan. Több más nemzetközi partnerszervezetünk után az MPRSZ vezetése is úgy döntött, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez. A szövetségünk éppen 30 éves, az idei szlogenje “2021 – a párbeszéd éve” – ezért írjuk alá mi is a nyilatkozatot”. – mondta Sztaniszláv András az MPRSZ elnöke. „A 2020-as évben a PR szakemberek már bizonyították, hogy milyen nagymértékű erőfeszítésekre képesek, éppen ezért fontos, hogy tanuljunk a kialakult helyzetből és egy etikusabb és fenntarthatóbb világ felé fordítsunk a kommunikációs szakmát.” – folytatta.

A nyilatkozatot támogató szervezetek csoportjához való csatlakozással az MPRSZ bizonyítja a globális szolidaritás iránti elkötelezettségét.

 

MEGOSZTÁS