Ismerd meg – Soós Eszter

698

Ismerd meg sorozatunk mai részében Soós Eszter, MPRSZ digitális tagozatának elnöke, az MPRSZ Felügyelő Bizottságának  tagja válaszolt a kérdéseinkre.

  1. Mit mondanál egy fiatalnak, miért válassza a PR szakmát?

Ha úgy érzed, meg akarod érteni a világot és szívesen dolgozol azon, hogy az információ mindig a leggyorsabban és legpontosabban eljusson azokhoz, akiknek szól – akkor nincs más dolgod mint megérteni mitől működnek a különböző üzleti modellek, kik azok akik befolyásolják. Tűtől a repülőig, minden iparág kapuja megnyílhat előtted, a Te dolgod, hogy otthonosan mozogj az emberek között. A bizalom kulcsát pedig mindig tartsd a zsebedben !

2. Mit tartasz a legnagyobb sikerednek a szakmában?

Vezetem a saját ügynökségemet. Az ügyfeleim 95 %-a referencia alapon érkezik hozzánk, általában akkor amikor biztos megoldást remél. A legrégebbi ügyfelünk, elsők között érkezett 18 éve, az alapításunk évében.

  1. Szerinted a mai világban mi a legnagyobb kihívás a PR-ben?

A fake news korszakában a hitelesség. A digitális univerzumban a mérhetőség. Az online életformában pedig a személyes kapcsolatok fenntartása.

  1. Csapatban vagy egyénileg szeretsz dolgozni?

Csapatban. Hiszek a különbözőségben és az együttműködésben. Az intelligens marketing világában a sokrétű mélytudás, a specializáció ma már a PR-nek is elengedhetetlen része. Egyikünk sem született polihisztornak , így szóba sem jöhet a one-man show.

5. Virtuális vagy személyes meeting?

Személyes.

6. Mik a legnagyobb tanulságai a COVID időszaknak?

Mozgásban tart, fejleszt és segít a ”dobozos” megoldások legyőzésében. Épít és inspirál, mert tudom hogy már sohasem lesz a régi, az idő sokkal gyorsabban alakítja át a megszokott és bevált megoldásokat, mint hinném. Nincs megalkuvás, a COVID-ot nekem kell legyőzni, én irányítok és a saját utamat járom. Nem maradtam otthon egyetlen napot sem, legkevésbé munka nélkül.

7. Home office vagy iroda?

Iroda. A munka-magánélet egyensúlyt nem borítanám meg. De elfogadom a Home office intézményét és ösztönzöm is a munkatársaimat arra, hogy nyugodtan válasszanak – mindenki döntsön maga, hol jobb a napot kezdeni. A PRA életében korábban is jelen voltak az alkotónapok. Most a biztonságos munkavégzés miatt viszont néha elvárás vagy akár előírás, hogy hetente több ilyen nap legyen.

MEGOSZTÁS