Szakmai továbbképzések

A Magyar Public Relations Szövetség államilag elismert, hivatalos szakmai továbbképzéseket indít. Mintegy két évtizedes hiányt pótolunk ezzel, hiszen szakmánk számos szakterülete önállóan gazdagodott az elmúlt évtizedekben, és igény is mutatkozik a PR-szakterületeken szerzett képzettség és hozzáértés igazolására (pl. tendereken a különböző szakértők végzettségének igazolási kötelezettsége).

A szakmai továbbképzések, amelyek megtartására a szakma prominenseit kértük fel, valóban a PR-szakmáról szólnak, és valóban csak szakmai ismereteket közvetítenek. Ezeken a tanfolyamokon nem kell újra olyan tárgyakat hallgatni, amelyek a hallgató számára érdektelenek, vagy nem szükségesek. Nem több féléves tanulásról van szó, hanem tanfolyami keretben, 1-7 napos (ezen belül több alkalomra szervezett) koncentrált (kurzusonként változó mennyiségű) időráfordításról.

Minden továbbképző kurzusunk csak arról szól, ami a címe. Vagyis, ezek a továbbképzések olyan szakembereknek szólnak, akik már tapasztalatokkal rendelkeznek, és egy-egy szakmai feladatról, egy-egy szakmai részterületről szeretnének többet tudni, esetleg karrierjük érdekében egy-egy új és speciális szakképesítésre vágynak. Egyik kurzusunk sem foglalkozik a szakmai alapokkal, hanem a témája szerinti legkorszerűbb elméleti és gyakorlati ismereteket, módszereket, a szakemberek feladat-megoldását, vagy feladat-ellátását segítő tudást és tapasztalatokat biztosít minden résztvevő számára. A képzéseink a szakmai részterületeket és azok szakmai, módszertani kérdéseit ölelik fel, elsődlegesen a gyakorlati munkavégzést támogatják.

A MPRSZ által kapott engedély nyilvántartási száma: 00516-2012.

A minisztériumi engedély alapján jelenleg a következő szakmai továbbképzések indítására készülünk:

  • Rendezvényi protokoll szakértő képzés
  • Online kommunikációs szakértő képzés
  • Social media szakértő képzés
  • Válságkezelő specialista képzés
  • Marketing PR szakértő képzés
  • Lobbi szakértő képzés
  • Sajtófőnök szakképzés

Mindegyik szakmai továbbképzésünkről olyan bizonyítványt, a szakképzettséget igazoló olyan hivatalos oklevelet állítunk ki, aminek súlya is van, és amely az adott szakkérdésben szerzett tudást igazolja.

Egy-egy továbbképző kurzus minimális létszáma 4-5 fő, ez alatti jelentkezés esetén a kurzus nem indul. A jelentkezést követően titkárságunk közvetlenül elküld a jelentkezőnek minden fontos információt: helyszín, időpontok, tudnivalók, részvételi díj.

A képzésekre rendszerint munkaidő utáni órákban és szombatonként kerül sor, és az előadóktól függően egész és fél napos (3-4 órás) alkalmankénti időintervallumúak.

További információért vagy jelentkezési szándéka jelzésére forduljon az MPRSZ titkárságához a titkarsag@mprsz.hu címen.