Rendezvényi protokoll szakértő képzés

A rendezvényszervezés gyakorlati protokollja

KepesAgnesKepes Ágnes protokoll tanácsadó vagyok. Az MPRSZ-be annak megalakulásakor még junior tagként léptem be, majd 1990-ben Magyarországon elsőként alapítottam hostess ügynökséget. A protokoll oktatásán kívül a mai napig is ezzel foglalkozom.

A hostess tevékenység és a rendezvényszervezés protokoll-szakmai követelmény rendszerének megalkotása és kidolgozása is ennek – az immár 23 évnek – a gyümölcse.

„Hostessek kézikönyve” című szakkönyvem jelent meg 1993- ban, majd a sok éves szakmai tapasztalat alapján, frissítve, az újfajta rendezvényekhez igazítva és kibővítve 2006-ban a „Protokoll és etikett a gyakorlatban” című könyv.

Rendezvényeken szerzett 23 éves tapasztalatom során sajnos meg kellett állapítanom, hogy a rendezvények megrendelőinek, szervezőinek és alvállalkozóinak a protokoll gyakorlati alkalmazásának területén hatalmas hiányosságai vannak! A szabályok ismeretének a mindennapok gyakorlatába való átültetése ma még nem tananyag. A rendezvényfajták előkészítésekor, a szervezéskor és a lebonyolításakor is más-más szabályok érvényesek, ezeket kellene figyelembe venni, betartani és betartatni! Vannak, persze, szinte valamennyi típusú rendezvényre alkalmazható protokoll gyakorlatok, mint pl. a VIP kezelése és a regisztráció, de egy nagy nemzetközi cég új termékének bevezetéséről szóló sajtótájékoztató más szabályok követését kívánja meg, mint egy tudományos díjátadó sajtókonferenciája. A gyakorlat pedig azt mutatja – ahogy sok minden a PR-ben és a rendezvényszervezésben –, hogy az ördög a részletekben rejlik! Nem szabad a protokollt elbagatellizálni, fontosságát lebecsülni! Ezek az apró protokoll bakik vezettek már nagyon kellemetlen, kínos szituációkhoz, partnerek elvesztéséhez, félreértések miatti vég nélküli magyarázkodáshoz, magyarul: leégéshez! Egy a PR szempontjából tökéletesen összeállított és megszerkesztett esemény sikeressége a lebonyolítást követő megbeszélésen válik realizálhatóvá az ügyfél részéről – a szervező számára. Ha a rendezvényen az első perctől kezdve az utolsóig minden a helyén volt, ha mindenkivel úgy bántak, ahogy az a számára elő volt írva, ha a házigazdától a helyszíngazdán át az alvállalkozókig mindenki pontosan tudta a feladatát protokoll szempontból is, akkor a siker, és nem utolsó sorban anyagi és erkölcsi elismerés sem várat majd magára! Várjuk tehát azon PR-munkatársak jelentkezését, akik a rendezvények gyakorlatában megbízóként vagy szervezőként hasznosítani szeretnék Gyakorlati Protokoll képzésünk anyagát!

Információk a képzésről:

A képzés célja rendezvényszervezőként valamennyi speciális rendezvényfajta protokoll szabályainak részletes elsajátítása, a szabályok átültetése a gyakorlatba.

A képzés az alábbi fő elemekre terjed ki:

  • A protokoll szempontból figyelembe vehető rendezvény fajták általános feldolgozása, az azokhoz tartozó elméleti szabályok kigyűjtése, összegzése
  • Személyhez kapcsolódó egyedi protokoll
  • Nemzetközi protokoll a rendezvényeken
  • A négy alaprendezvény protokoll szabály szerinti teljes kidolgozása a gyakorlatban

További részletek az alábbi dokumentumokban:

A továbbképző kurzus részvételi díja: 120.000,- Ft/fő + Áfa

A következő tanfolyam indulása a jelentkezők létszámától függ, a minimális csoportlétszám 5 fő.

Jelentkezni, érdeklődni a titkarsag@mprsz.hu címen lehet.