Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014, a felelősen gondolkodók találkozója

1635

A klímaváltozás hatásainak érzékelhető erősödése és kiváltó okai, különösen a pazarló fogyasztás szerepe áll a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014, a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója fókuszában. A páratlan szakmai, társadalmi párbeszédnek keretet adó rendezvényre nem egészen két hét múlva kerül sor a Piac&Profit szervezésében, Láng István akadémikus, a Brundtland Bizottság tagja, László Ervin, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író és Juhász Árpád geológus fővédnöksége alatt.

120x240_FCS_kA klímaváltozás ténye adott. Rohamosan változik életünk minősége. Szembenézésre, más életmódra kell felkészülnünk. Mi a teendő ennek érdekében? Útját lehet-e állni az emberiség – egyének, cégek, társadalmak – egyre növekvő, pazarló, pocsékoló fogyasztásának? Lehet-e reménykedni meglévő emberi, üzleti, társadalmi, környezeti rendszereink működésének harmonizálásában és új, együttműködő, összekapcsolódó rendszerek létrehozásában fennmaradásunk és jövőnk érdekében? Mindebben mi lehet az üzleti szektor feladata? Van-e esélye a kapitalizmus etikussá válásának? Teszünk-e egyre többen és többet azért, hogy az üzleti, a társadalmi és a környezeti haszon maximálása egyforma fontossággal bírjon, és ez tudatossá is váljon?

Ezeket a kérdéseket tárgyalják a konferencia gazdag programját alkotó előadások és kerekasztal beszélgetések, az érintett területek szakértői, jeles képviselői közreműködésével, akik előadóként vagy beszélgetőpartnerként vesznek részt a szakmai programban.

A délelőtti plenáris ülés előadásai két nagyobb témakört járnak körül: a klímaváltozás és az erőforrások pazarló használatának összefüggéseit, és a világ esélye az etikus kapitalizmusra a fenntartható fogyasztásért és az éghajlatváltozás elkerüléséért kérdésköröket tárgyalják. A délutáni program két párhuzamos szekció keretében folytatódik. A résztvevők választhatnak a pazarló fogyasztás visszafogását, a klímaváltozásra felkészülés esélyeit, teendőit vizsgáló, illetve a hármas jóllétre tekintettel levők jellemzőjét, filozófiáját, az etikus üzleti magatartásmód elterjedésének esélyeit tárgyaló előadások, a közönség aktív közreműködésére is lehetőséget nyújtó kerekasztal beszélgetések között. Mindkét szekció helyet ad Best Practice előadásoknak is, a tárgyalt kérdésekkel összefüggésbe hozható jó gyakorlat bemutatására. A rendezvény egyben kiállítás is, a szervezők várják Best Practice kiállítók jelentkezését.

A Magyar Public Relations Szövetség a konferencia szakmai partnere.

A rendezvény időpontja: 2014. november 19.

Helyszíne: Danubius Hotel Arena, Budapest, 14.ker. Ifjúság útja 1-3.

A részvétel díja a november 9-ig regisztrálók számára 10.000 ft + áfa, november 10-től 12.000 ft + áfa.

További, részletes információ a rendezvény programjáról a konferencia honlapján olvasható, ugyanott lehetséges az online regisztráció is.

MEGOSZTÁS